Grønne investeringer

andre
papirer med tal og noter

Post Tags

ccss11

Det er ikke bare politikerne og EU, der i stigende grad har vendt blikket og fokus på de grønne alternativer. Det er også tegn i sol og måne, der peger i retningen af at folk som du og jeg også efterspørger grønnere alternativer – ikke bare, når det kommer til hverdagens mad og tøj, men også i andre henseender. 

Går du og overvejer, hvor du skal investere dine sparepenge og ønsker du, at de skal ende et sted, der kommer til at gøre en forskel i forhold til det aftryk du sætter på fremtiden, så kan det være svært at regne ud, præcis, hvor det er smartest at starte. Der er nemlig flere overvejelser end man lige skulle tro – og det bliver ikke lettere, når EU opdaterer regler og lovgivning omkring mærkningen af grønne alternativer. 

Investering illustreret ved spire til træ

Vindmølleparker

Vindmøller er et grønt alternativ, når det kommer til energi, men er det en god investeringsmulighed for dig, hvis du gerne vil være helt sikker på at dine penge kommer til at gøre en grøn forskel?

Ved første indskydelse er svaret klart ja, men ved lidt nærmere eftertanke er der en række ting du skal overveje efterfølgende, der skal holdes op mod den værdi møllerne skaber:

  • Produktion
  • Transport
  • Vedligeholdelse

Med de aspekter taget i betragtning, kan du så overveje – eller undersøge, hvad det endelige resultat bliver og, om vindmølleparkerne er der, hvor du vil lægge din investering. I visse tilfælde giver det god mening, men der kan også være tidspunkter, hvor udgifterne på den grønne konto overskrider indtægterne og så er din investering måske bedre givet ud et andet sted.

Solceller

Ved at investere i solceller på taget i dit hus kommer der en helt håndgribelig besparelse ind på kontoen i form af et væsentlig lavere elforbrug og derved også lavere udgifter og færre regninger. Der er en helt klar fordel, der betyder en stor nedsættelse i jeres CO2 aftryk og derfor giver en positiv besparelse for både økonomien og miljøet. 

I denne form for investering er der dog nøjagtig de samme overvejelser at tage med i jeres beslutningsproces, som i forhold til vindmølleparkerne, for hvor meget belaster produktionen, transporten og vedligeholdelsen af jeres solceller miljøet i sidste ende og kan den udgift gør op for den besparelse i gør ved at installere cellerne?

 bitcoin

Bitcoin

Man kan altid diskutere om det at investere i virtuel valuta er en grøn investering, men hvorom alt er, så kan du spare både administration, produktion af penge og generel håndtering, der alt sammen koster miljøet på den ene eller den anden måde. 

Det er ikke mange år siden vi ikke havde hørt om denne form for investering som lægmænd, men det har hurtigt udviklet sig og er i dag noget af det vi diskuterer over middagsbordet og der er da også mange fordele at tage med i overvejelserne, hvis du går med tanker om denne form for investering. 

Vil du gerne vide mere om kryptovaluta og, om det er noget du vil investere i, så findes der en kæmpe mængde information på nettet  – blandt andet her – hvor du kan blive meget klogere og måske finde den helt rigtige måde at investere dine penge på nettet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *