Pas på klimaet og plant en færdighæk i haven

andre
Voldsomt regnvejr på oversvømmet græsplæne

Post Tags

ccss11

Klimaet på jorden ændrer sig både af naturlige og menneskeskabte årsager. De fleste forskere er enige om, at den voldsomme stigning i temperaturen siden 1950’erne i høj grad skyldes vores udledning af drivhusgasser. Temperaturstigningen medfører mere ekstreme vejrforhold overalt på kloden. Nogle steder mærker man det voldsommere end andre. Der opstår ekstrem tørke og ørkendannelse, skovbrande, vandmangel, kraftige storme og oversvømmelser.   

Haek

Vi kan alle yde et bidrag til at passe på vores klima

Vi skal alle sammen være med til at passe på klimaet. Der er ingen tvivl om, at klimaet er blevet mere ekstremt de seneste år, og intet tyder på, at det bliver bedre. Vi mærker det også her i Danmark, selvom vi ikke er et af de steder, der er hårdest ramt. Der kommer oftere og oftere skybrud, og de bliver voldsommere og voldsommere. Lige nu forventes ikke decideret et skybrud, men du kan læse DMI’s varsel om voldsomt vejr og andre spændende nyheder på dagens.dk.

Træer og buske optager og binder CO2 fra luften. Så når vi planter træer og buske i vores have, er vi med til at begrænse mængden af CO2. Du kan for eksempel udskifte dit plankeværk med en levende hæk. Med en hæk får du mere natur i haven og du bidrager positivt til vores fælles CO2 regnskab.

Få hurtigt en grøn væg i haven med en færdighæk

Du tænker måske, at hvis du skal plante en hæk, vil du få en åben have med indkig i mange år, før hækken er vokset til. Men du behøver ikke at vente længe på at hækken vokser sig stor. Det er muligt at købe en færdighæk, hvor du får hækplanter i en stor størrelse allerede fra starten. Så har du med det samme en grøn væg omkring din have. Hvis du vil vide mere om mulighederne for at få en færdighæk, så kan du se her og få flere informationer.

Man kan få mange forskellige hæktyper som færdighæk. Nogle af de mest traditionelle former for hække er en ligusterhæk eller en bøgehæk. Det kan også være en hæk af rødbøg, hvis du vil have en lidt anden variant. Du kan også få mange andre hæktyper som færdighæk, for eksempel naur, avnbøg, kirsebærkornel, tjørn eller spirea.

Fritvoksende spireabusk

En fritvoksende hæk sparer dig for hækklipning

Du kan vælge en fritvoksende hæk i stedet for en hæk, der skal klippes. På den måde kan du få en hæk med et mere naturligt udseende, fordi planten vokser i sin naturlige form. Du slipper også for arbejdet med at klippe hækken.

Busken spirea egner sig rigtig fint som en fritvoksende hæk. Den vokser naturligt i en smuk form og nogle af sorterne bliver op til to meter høje. En hæk af fritvoksende buske fylder mere i bredden end en klippet hæk. Derfor kræver det, at du har plads nok i haven til den. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *