Tre tips til en sjovere og grønnere hverdag

andre

Post Tags

ccss11

Tænker du som mange andre danskere på, hvad du kan gøre for at være bedre ved miljøet? Er du som mange andre i tvivl om, hvordan du kan gøre det? Læs med her og få tre tips til, hvordan du kan blive mere bæredygtig og tilmed have det sjovt med det.

Bæredygtige forbrugsvaner

Bare fordi man gerne vil være mere miljøbevidst betyder det ingenlunde, at man behøver gå på kompromis med kvalitet, når det kommer til sit forbrug. Der findes mange måder at forbruge på, der både er billigere og ofte bedre end den sædvanlige brug-og-smid-væk tilgang til forbrug.
I stedet for at skifte garderoben ud hver gang sæsonen skifter, kan man begynde at købe sit tøj brugt. Om man vælger at cruise rundt i genbrugsbutikker eller scrolle gennem de mange second-hand apps og hjemmesider, kan man ofte finde kvalitetstøj til en brøkdel af nyprisen. På den måde får man både tilfredsstillelsen ved en god handel og en ren klimasamvittighed ud af jagten på nye tilføjelser til klædeskabet.

Vær mere bevidst om dine kostvaner

Det første mange tænker på, når de hører om bæredygtig kost, er at man skal spise mindre kød. Der er ingen tvivl om sandheden i det, men hvis man skifter den økologiske bøf ud med buræg og dåsemad er klimaindsatsen begrænset. Det kan i stedet være bedre simpelthen at være mere bevidst om sin kost generelt, hvilket ofte har den positive bivirkning også at føre en sundere livsstil med sig, og gå efter økologiske varer, der ikke er blevet importeret fra den anden side af verden.

Små hunde spiser mindre

Kæledyr, og især hunde, er en stor klimasynder, men man skulle have et koldt hjerte, hvis man skilte sig af med sine dyr af den grund. At have hund kan øge livskvaliteten drastisk, men man behøver nødvendigvis ikke investere i en stor ulvelignende schæferhunde eller en Grand Danois for dette. En mindre hund, som for eksempel en cavalier king charles spaniel, kan også gøre det. Det er billigere at fodre en lille hund, og når den ikke spiser så meget, sætter den hele ikke så stort et klimaaftryk. På den måde kan det være et godt kompromis, hvis man ikke vil give afkald på alt det positive ved at have kæledyr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *