arbejdsløshed ved a-kasse

Author : Samsonnet.dk

Date : 3 år siden

Category : Viden om...

Det er ikke kun i disse moderne tider, at arbejdsløshed er et emne, som både er ekstremt vigtigt og diskuteres livligt. I næsten hele denne moderne tidsregning, har det været noget, som har fyldt meget, og krævet store tanker af de mennesker, som har forsøgt at holde det i ro. Historisk set, har perioder med store krig, været de perioder hvor arbejdsløsheden næsten har været ikke eksisterende. Krige er dog ikke noget, som vi har hele tiden, og derfor skal man tænke i andre baner, hvis man gerne vil have det ned på et fornuftigt niveau.

Arbejdsløshed er mange ting


I takt med man er blevet klogere og klogere på arbejdsløshed, er der også kommet flere og flere begreber herom. Det er medvirkende til at behandle emnet på en mere professionel måde, og dermed også give de arbejdsløse bedre muligheder. Bl.a. findes der sæsonarbejdsløshed, som kunne være en ismand, der ikke sælger mange is om vinteren. For ham er det vigtigt, at han tjener nok penge henover sommeren, så han kan klare vinteren over. Et fænomen som også er meget velkendt i både Danmark, men også hele resten af verden, er konjunkturarbejdsløsheden. Dette opstår hvis hele økonomien er nede i en lavkonjunktur, hvor væksten er faldene, og arbejdet derfor ligeså. Det forsvinder så til gengæld i takt med, at konjunkturerne skifter, og væksten dermed stiger, så flere kan komme i arbejde.

Nogle mennesker går også frivilligt rundt som arbejdsløse, fordi de er tilfredse med de midler, som staten kan give dem. I Danmark tales der meget om, hvorvidt man er for gode ved de arbejdsløse, og dermed næsten opfordrer dem til ikke at tage noget arbejde, fordi gevinsten af det, simpelthen er for lille. Dette er en politisk diskussion, som er opstået mange gange, og langt fra er forbi. Danmark er blevet særligt berømte for ”Dovne Robert”, der nu i mange år er gået arbejdsløs, og er tilfreds med det. Han ser det som statens ansvar at finde et nyt job til ham, og han gør derfor ikke noget for det selv.

Hvordan beskytter man sig selv?


Der er ikke nogen måde man kan beskytte sig selv mod at blive fyret. Selv hvis man er den bedste på arbejdet kan man ikke vide sig sikker – måske går firmaet konkurs, måske bliver afdelingen flyttet til den helt anden ende af landet, eller måske kommer der konkurrenter der bare gør det bedre.

Det man derimod kan sikre sig er at man har penge på hånden hvis det skulle ske at man blev fyret, og her er en a-kasse løsningen. Som du kan se på denne a-kasse oversigt er der mange forskellige a-kasser at vælge imellem, men den grundlæggende ydelse som a-kassen giver er den samme, så hvis ikke du har specielle behov for efteruddannelse eller networking kan det være fint bare at vælge den billigste a-kasse.

Der er mange måder at løse det på


Ligesom arbejdsløshed kan opstå på mange måder, er der også mange muligheder for at mindske det igen. Her kan bruges mange politiske teknikker, og hver med sit særlige formål, til den situation man skulle stå i. Tidligere er det blevet gjort muligt at få udført håndværkerarbejde, hvor man kunne trække en del af udgifterne fra i skat. Det satte straks gang i den branche, og skabte dermed jobs.

Andre muligheder kunne være simpelthen at sænke den summen af arbejdsløshedsdagpengene, for at få de lidt mere dovne eksistenser, i gang igen. Grundet den store betydning for et samfund, har arbejdsløshedsdagpenge, og vil helt sikkert også være i fremtiden være, et vigtigt politisk diskussionsemne. Det er nok uundgåeligt, at det forsvinder helt, og det ville også være en udfordring, men som tiden går, vil man få mere og mere empiri, og det skulle gerne medvirke til mere kontrol på området.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Stemmerne er talte – linkbuilding virker stadig

2 år siden

Linkbuilding. Det burde jo egentligt ikke være så svært. Vi prøver alle på at få en højere placering i søgemaskinerne. Det er jo den letteste beslutning for en virksomhedsejer, at ville være til stede der, hvor ens kunder søger og er købeklare. Efter...

Lån styrker økonomien

2 år siden

Eksperter hævder, at lån har en positiv indflydelse på økonomien På mange måder har lån henover de seneste år fået et dårligt ry. Det anses ikke for at være særlig godt, at være i gæld og skulle betale den tilbage, men det er faktisk langt fra sandhe...