Hvordan man kan få styr på sine lån og anden gæld

Artikler
ud af gæld

Post Tags

ccss11

Skulle man have flere ubetalte regninger og afdrag på lån uden at have pengene til det, er det vigtigt, at man ikke blot lukker øjnene og håber, at problemerne løser sig selv.

Forsøger man derimod at skabe et overblik og tage kontakt til dem, man skylder penge, vil man næsten altid kunne finde en løsning.

Hos VIVUS.DK foretrækker vi, at du tager kontakt til os, hvis der opstår et problem. Så ved vi nemlig, hvorfor du ikke har betalt, og vi har mulighed for at finde en løsning i fællesskab, så du også kan sove godt om natten.

Få et overblik

Først må man forholde sig til, om det er en midlertidig situation eller noget længerevarende, da løsningen kan være forskellig. En midlertidig situation kan måske løses ved at aftale henstand med betalingerne, mens der normalt er brug for større ændringer, hvis det er noget længerevarende.

Dan overblik over, hvor mange penge du skylder og til hvem. Lav herefter et budget, som tager højde for afbetaling af disse lån. Undersøg eventuelt dine muligheder for ekstra indtægter ved bijobs osv.

Hvem skal man betale først?

Har du flere ubetalte lån, bør du sørge for at betale den gæld, der har største økonomiske konsekvenser ved ikke at betale tilbage. Hvis et lån er sikret mod dit hus, har det højere prioritet end et lån uden sikkerhed. På den anden side kan lånet uden sikkerhed have større økonomiske konsekvenser ved udeblivende betalinger. Derfor er det en balancegang imellem de dyre lån uden sikkerhed og de større lån mod sikkerhed.

Tag kontakt til dem, du skylder penge

Når du har dannet et overblik, så kontakt dem, du skylder penge. Vær ærlig og fortæl, hvorfor du er endt i situationen, og hvad du har tænkt dig at gøre.

Hvis du har brug for henstand, fordi du betaler en anden først, så fortæl dem, hvorfor du vælger således. Hvis du har mulighed for at tilbyde en større betaling på et senere tidspunkt, så tag det med. Det vil normalt forbedre dine muligheder for en aftale.

Du skal være sikker på, at du kan overholde det, du lover. Viser det sig, at du alligevel ikke kan betale, så føler kreditorerne ikke længere, at du er seriøs, og de er ofte ikke længere så samarbejdsvillige.

Kommer du ud for uforudsete hændelser, som forværrer din situation, er det vigtigt, at du informerer din kreditor om dette, da der her er tale om en ny situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.