Sådan startede sneakers trenden

Artikler
en sneakers sko

Post Tags

ccss11

Sneakers er en af de mest populære sko, som du overhovedet kan gå i. I dag har du mulighed for at bruge dem til næsten lige det du vil, og noget af det nyeste, som du kan bruge dine sneakers til, er arbejdspladsen. I lag tid har sneakers henvendt sig til folk, som gerne ville have behagelige sko i fritiden, og der blev også set ned på disse sko af erhvervslivet af samme årsag. Den trend der er med sneakers stammer fra lang tid tilbage, og den først sneakers der blev lavet, blev lavet for næsten hundrede år siden, nemlig i slutningen af første verdenskrig.

Før at de første sneakers kom til, var der stor mangel på gode sko. Faktisk har man altid manglet gode sko, og det var kun de rigeste, som havde adgang til støvler og sko, som man kunne holde ud at have på i længere tid af gangen. I byerne flød det ofte med glasskår og andre ubehagelige ting, som kunne gå op i din fod, og der var derfor også mange, som mistede deres fødder af selvsamme årsager. Dette ændrede sig da de første sneakers kom på markedet, og skoene blev da også hurtigt et hit blandt hverdagsdanskeren.

Sneakers efter 2. verdenskrig

Efter 2. verdenskrig, og fabrikkerne igen begyndte at producere mange sneakers, blev det normalt at gå i sneakers igen. Sneakers er en af de billigste sko, som du kan investere i, og der var derfor mange som valgte at købe dem. For at Danmark kunne komme på fode igen efter 2. verdenskrig fik vi også tildelt Marshall-hjælpen, og en af kravene var at Danmark skulle importere flere produkter fra USA. Som du nok allerede har regnet ud, var en af disse produkter sneakers.

Efterhånden som vi kom længere væk fra 2. verdenskrig, blev det igen mere moderne at have andre former for sko, når man var på arbejdsmarkedet. Sneakers blev derfor kun gået med folk, som elskede sport og ofte løb i deres fritid, og hippier som havde arvet sneakers fra deres forældre, eller selv havde skaffet sig råd til at købe nogle sneakers. Der blev dog stadig solgt flere og flere sneakers, til trods for at en stor del af befolkningen nægtede at gå med sneakers.

I dag er sneakers de førende sko på markeder

I løbet af nullerne blev det meget mere moderne at være afslappet. Man behøvede ikke længere at opretholde en facade for hvornår man var vigtig, og hvornår man ikke var vigtig. Da sneakers var behagelige at have på, begyndte folk derfor også automatisk at bruge sneakers ved siden af deres fritid. Man fandt hurtigt ud af at sneakers rent faktisk passede godt til sport, og så var der ikke langt fra at bruge dem til sport til også at bruge dem på arbejdspladsen.

Der kan stadig være nogle regler om hvad du skal have på alt efter hvilken arbejdsplads du tilhører, men mange vælger at sige, at det er OK at bruge sneakers. Hvis vi kigger på udlandet, og særligt USA, hvor sneakers stammer fra, er det ikke unormalt at se nogle gode advokater rende rundt i sneakers. De advokater, som har Adidas og Nike som kunder har åbent sagt, at de ikke forstår hvorfor at der er nogle arbejdspladser, som ikke går ind for at man bruger sneakers på arbejdspladsen. Der er ikke noget som tyder på, at det bliver upopulært at bruge sneakers lige foreløbigt. I stedet bliver der stadig produceret flere og flere sneakers, ligesom at der også kommer flere modeller på markedet. Adidas har også fundet en måde, hvorpå de har gjort en af deres modeller eksklusiv ved kun at sælge et bestemt antal af dem, om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *