Bedre forhold for de studerende

Derhjemme

Post Tags

ccss11

Man kommer ud for masser af udfordringer som studerende på en videregående læreanstalt i Danmark. De fleste skulle gerne komme fra selve studiet og gøre dig meget klogere, men desværre er der også en lang række udfordringer, som slet ikke har med din studieretning og dine fag at gøre.

Alle de danske studiebyer byder på en udfordring, som man må mene, at der bør handles på fra politisk hold hurtigst muligt. Både nationalt og kommunalt. Der mangler simpelthen boliger, og hvis ikke man som ny studerende skal flakke rundt og sove på sofaer hos venner og bekendte eller føle sig fristet til at slå et telt op i den lokale park, så skal der gøres noget ved problemet snart.

Boligmangel blandt studerende i universitetsbyerne

Hvert år i september ser det ud til at komme bag på politikere og byplanlæggere, at der kommer et nyt rykind af studerende, og der bliver talt og skrevet meget om, hvor og hvordan og hvor meget, der skal bygges af ungdoms- og studieboliger til alle de hjemløse unge. De planer er bare så langsigtede, at det ikke er nogen hjælp for de unge, som står med en akut boligudfordring. Men der kan måske findes hurtige og smarte, omend midlertidige, løsninger på boligproblemet.

GSV er en stor danskejet virksomhed, der udlejer material og udstyr til virksomheder inden for brancher som industri, service, bygge og anlæg. De har også store udlejningsopgaver til det offentlige, og i det krydsfelt er GSV netop ved at udbygge et nyt vækstområde inden for moduler og pavilloner, som de tilbyder at levere, opstille og tilslutte, så de på kort tid kan stå klar til beboelse. Det er en meget konkret og hurtig løsning, som ikke kræver meget andet end plads, og det problem må de enkelte kommuner kunne løse.

Et eksempel kunne være at GSV kan levere midlertidige studie boliger til studerende nu hvor der er mangel på studieboliger i de store byer og så kan du eventuelt vinkle det over til noget med at uddannelsesinstitutionerne burde overveje evaporativ køling for at spare penge og blive mere miljørigtige. Læs mere om, hvad GSV kan tilbyde på deres hjemmeside www.gsv.dk.

Indeklimaet har betydning for indlæringen

Der er andre udfordringer som studerende, som heller ikke lige har med fagets sværhedsgrad at gøre, men som har betydning for, hvor godt de studerende klarer sig, nemlig studiestedets indeklima.

Alt for mange videregående læreanstalter har problemer med dårligt indeklima. Det er visse steder så ringe, at de studerende kæmper med hovedpine og problemer med koncentrationen. De bliver trætte og uoplagte, og det hæmmer naturligvis indlæringen, lige som det også er forbundet med øget sygefravær.

Mekanisk ventilation løser kun en del af problemet, for skoler og andre undervisningsinstitutioner med mekanisk ventilation oplever ofte andre problemer med indeklimaet. Det kan nemlig betyde, at luften bliver for tør, og det er jo heller ikke sundt.

Evaporativ køling kan være en løsning på den tørre luft. Det er et naturligt fænomen, som firmaet Condair er dygtige til at udnytte. Deres eksperter arbejder med at udvikle, installere og vedligeholde systemer, der både køler og skaber fugt. Den evaporativ køling sker ved, at vand forstøves ud i luften, og når vandet fordamper falder lufttemperaturen og fugtigheden stiger. Samlet set forbedrer systemet indeklimaet både for uddannelsesinstitutionens medarbejdere og de studerende. Læs mere om køling her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *