Hvem fremstiller bordene til bordfodbold?

Derhjemme

Post Tags

ccss11

Bordfodbold er bare sådan et fedt spil! Det er nemt at komme i gang med at spille, sjovt at spille, til tider særdeles udfordrende – og så er det et spil, hvor man altid kan blive bedre. Det er et spil, som hjælper folk til at lære hinanden bedre at kende og bygger broer mellem spillerne, som kan udvikle sig til tætte venskaber.

Men for overhovedet at kunne spille bordfodbold, har man brug for et bord til at spille på! I løbet af den seneste årrække, hvor bordfodbold er blevet mere og mere populært, er de fleste folk, som regelmæssigt spiller spillet, at der er mange forskellige designs og mærker af bordfodboldborde.

Hvem er hvem af de forskellige producenter? Er der overhovedet forskel mellem bordene fra de forskellige fabrikanter? Hvilket mærke har de bedste borde? Der er mange spørgsmål, hvis du står og skal indkøbe et bordfodboldspil til din arbejdsplads, til SFO’en eller til hjemmet. Det kan ikke altid være lige nemt at gennemskue heller, hvor mange forskellige designs, der er på markedet. Dog kan du altid få et godt overblik her over mange af de forskellige borde, og dette er et godt sted at begynde.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvilke mærker af bordfodboldborde, der er derude, og hvem der fremstiller dem.

På det danske marked er de fleste bordfodboldborde fra Italien og Frankrig

Der findes mange forskellige producenter af bordfodboldborde, og man kan således få borde, der er fremstillet i både Kina, USA, Tyskland, Frankrig og Italien. De mest berømte borde og dem med den længste historie er dog fra de to sidstnævnte lande, nemlig Frankrig og Italien. Det er da også bordene fra producenterne i disse lande, der er mest velkendt i Danmark.

Af italienske brands af bordfodboldborde er de mest populære fremstillet af enten Garlando eller Roberto Sport. Begge fabrikanter har været på markedet siden slutningen af 1940’erne! Italienske bordfodboldborde har det særtræk, at de benytter en sandblæst glasplade som spilleflade. Glaspladen dækker over et grønmalet laminat, hvorpå fodboldbanens striber er indtegnet. Glaspladen nedsætter friktionen mod bolden, således at spillestilen på disse borde bedst kan beskrives som værende hurtig og reaktiv snarere end kontrolleret og teknisk. Italienske borde kommer fremstillet både med gennemgående stænger, som går igennem bordsiden, og så teleskopstænger.

Franske borde, som også er meget populære i Danmark, produceres overvejende af Bonzini og Rene Pierre. Sammenlignet med italienske borde så er de franske borde karakteristiske ved at have spilleflader af linoleum, som er forholdsvist blødt sammenlignet med de italienske glasplader. Således kan spillestilen på de franske borde beskrives som mere kontrolleret og teknisk end på de italienske borde. Samtidig kommer de fleste franske borde også med teleskopstænger.

Hvilken af disse producenter skal man købe et bord til bordfodbold fra?

Det er et svært spørgsmål at svare på, eftersom det gerne er lidt af en smagssag, hvilken type bord man bedst kan lide. Alle de nævnte borde kan sagtens underholde dig og dine venner og dermed udfylde jeres behov i forhold til bordfodbold. Når det er sagt, så har borde med teleskopstænger den fordel, at der ikke er nogen risiko for, at modstanderen kan blive ramt af en stang, der farer igennem bordsiden i kampens hede! Dette kan ske på bordene med gennemgående stænger. Derfor kan det være en fordel at investere i et bord med teleskopstænger, hvis bordet skal stilles i en SFO eller hvis bordet er tiltænkt børn.

Noget andet man bør være opmærksom på, er bordets vægt. Jo tungere bordet er, desto mere stabilt står det under kamp. Det er trods alt ret irriterende, hvis bordet står ustabilt og rykker sig så snart, man hiver lidt i stængerne! Men på den anden side, hvis bordet bliver for tungt, kan det være svært at flytte rundt på. Derfor kan det anbefales, at man enten købet et tungt og stabilt bord, som får én fast plads, eller at man køber et lidt lettere og mere mobilt bord, hvis mobilitet er et krav.

Hvis man er opmærksom på disse ting og fordelene og ulemperne ved hvert bord, så kan man meget nemmere vælge det rette bord. God kamp!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *