Kontraster gør hjemmet indbydende

Derhjemme

Post Tags

ccss11

Når det gælder boligindretning, er det de færreste, der ikke læner sig op af en bestemt indretningsstil. Det gælder, når der skal købes møbler, men i høj grad også ved køb af pyntegenstande og brugskunst. Det letteste er at lade sig inspirere af tidens trends, men det kan gøre det svært at give hjemmet personlighed. Især fordi de konstant skifter fra den ene stilart til den anden. I sidste ende render det hurtigt op i et højt beløb, hvis der flere gange om året skal købes nye genstande til boligindretningen.

Prøv i stedet at slippe tøjlerne en smule og lad flere stilarter møde hinanden i dit hjem. Kontraster en nemlig med til at skabe en dynamik og æstetik, som rene stilarter ikke formår. Ved at benytte kontraster i boligindretningen, kan de let give din bolig et mere personligt udseende. Moderne nybyggerier er oftest meget kantede og hårde i udtrykket, og bor du i et nybyggeri, så bør du virkelig bringe kontraster ind i dit hjem. Det kan bløde helhedsindtrykket gevaldigt op og gøre dit hjem mere indbydende.

Skab stemning med de rette møbler

Hvis du sidder og tænker på kontraster i form af sammensætning af vilde farver, så er det ikke helt forkert. Kontraster er dog meget mere end det. Hovedsageligt handler det om at lade modsætninger mødes, så det bliver mere spændende. Tag et kig på den typiske opsætning omkring spisepladsen. Her vil man finde et bord med dertil matchende stole. For at skabe kontrast og dynamik kan to eller tre af stolene erstattes med nogle i andre farver eller endda andre stilarter. Eller tag et kig på et almindeligt sofahjørne, hvor pyntepuderne oftest passer lidt for godt til hinanden. Her kan nogle af dem skiftes med puder, der har spændende grafiske mønstre, eller med puder lavet af andre materialer. Til soveværelset kan du anskaffe en kommode i fransk landstil som kontrast til de moderne lysestager med mange kanter. Når du først får øjnene op for at skabe kontraster, vil du hurtigt finde ud af, at du har rigtig mange muligheder. Det handler bare om at tænke lidt kreativt.

Nogle gange er detaljer, hvad der skal til

Når du skal have kontraster ind i hjemmet, så behøver du ikke nødvendigvis udskifte flere af dine møbler eller gå i gang med at male halvdelen af hjemmets vægge. Mange gange skal der ganske lidt til at skabe et interessant og indbydende hjem. Hvad mange andre ting også angår, så er det jo ofte de små ændringer, der gør den største forskel. Hvis dit hjem har et tydeligt moderne præg i form af lige flader på møblerne og hvide vægge, så kan du hente mange elementer fra fransk landstil. Her er det rustikke og romantiske i fokus. Det vil give en yderst smuk kontrast til et moderne hjem. Du kan for eksempel købe nogle romantiske lysestager og placere dem rundt omkring i hjemmet.  Stearinlys giver et hyggeligt pift til det elektriske lys. Køb nogle fine trækasser til at opbevare dine småting i. Du kan her købe brugskunst online, fransk, vintage, nostalgisk, romantisk, der giver smukke kontraster i dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *