Sådan klarer du bedst din rens af fliser

Derhjemme
Fliser overdækket af mos trænger til en rens.

Post Tags

ccss11

Er du træt af, at dine fliser er blevet beskidte og grimme at se på? Frygt ej, det kan nemlig nemt ordnes, så længe du har de rigtige instrumenter og teknikker. Her får du en guide til de mest basale teknikker, så du kan få lavet en ordentlig rens af fliser. Der er grundlæggende tre ting, du kan gøre, som afhænger af, hvor slemt det står til. Du kan bruge knofedt, en højtryksrenser og fliserens.

Fliserens: Knofedt eller højtryksrenser?

Som sagt, så afhænger det af, hvor slemt det står til. Hvis dine fliser er almindeligt beskidte, så kan det klart anbefales at bruge knofedt – med det menes der en kost, noget vand og en masse kræfter. Og så er det ellers bare at komme i gang med at skrubbe. Hvis det ikke er nok, så kan du gå skridtet videre og anskaffe dig en højtryksrenser. En højtryksrenser er noget mere kraftig end det, du selv kan præstere med kost og vand. Men du skal dog huske ikke at bruge den på mere end det laveste tryk, da det ellers kan ødelægge fliserne. Hvis fliserne er meget hårdt ramt af alger, så kan det være en fordel at gå skridtet endnu videre og anskaffe dig en fliserens. En fliserens er god til at fjerne både mos og alger uden at ødelægge fliserne, som du ellers kan risikere at gøre, hvis du skruer for højt op for højtryksrenseren.

Hvis det kun er pletter, du skal fjerne fra fliserne, så er der andre ting, du kan gøre nemt og hurtigt. Spilder du olie, så kan du smide noget oven på til at suge det op med. Det kan eksempelvis være savsmuld. Hvis det er en gammel plet, så hæld lidt motorrens ud over og så kan du derefter dække det med savsmuld. Hvis du spilder oliebaseret maling, så gælder det samme som med olien. Hvis det er vandbaseret, så kan du smide en klud på til at suge op med for derefter at vaske det med vand. Er der blevet spildt tyggegummi på fliserne, så er det også meget nemt. Her hælder du lidt rensebenzin på og derefter kan du nemt skrabe det af igen.

Følg disse råd, når det kommer til rens af fliser, så er du godt dækket ind. Men hvis du eksempelvis ikke gider at erhverve dig en højtryksrenser, så er der altid en rengøringsservice som tilbyder rens af fliser, så du selv kan slippe for bøvlet. Det koster lidt afhængig af hvor stor din terrasse er men ofte er priserne meget overkommelige. Samtidig bør du sikre dig at din fliserens er uden skjulte gebyrer så som kørselstillæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *