glad barn

Author : Samsonnet.dk

Date : 3 uger siden

Category : Derhjemme

Vi elsker vores børn, og vi gør alt for dem. At se et spædbarn smile smitter. Ingen sur voksen kan blive ved med at surmule når den konfronteres med et lille barns smil.
Men hvad er det der får søde små til at smile?
Først og fremmest må det være velvære. Velvære forudsætter dog tryghed og kærlighed plus et eller flere tillæg. Men alt dette bygger på tillid.
Et barn er fuldt af tillid. Det er en særlig form for tillid som også har et særligt navn: Grundlæggende tillid, eller basistillid. På tysk har man det smukkeste ord for det: Urvertrauen , ur-tillid.
Det er den tillid der altid har været der, siden ur-tiden, tidernes morgen. Barnet stoler totalt og blindt på de voksne omkring sig. Først og fremmest moren, selvfølgelig. Men også andre voksne den lille har jævnlig kontakt med mødes grundlæggende med tillid.
Tillid skaber glæde børn. Og glæde børn giver glæde voksne.

Tilliden holder ikke evig

På et tidspunkt mister barnet så denne grundlæggende tillid. Det sker omkring 3-års alderen. Men det er også et vigtigt skridt mod selvstændighed. Denne basis tillid får vi aldrig mere når vi først har mistet den. Men der kan og skal opbygges nye former for tillid.
Som forælder får du den grundlæggende tillid foræret af dit barn. Senere, når barnet skal lære nye former for tillid, er det ikke længere så nemt. Barnet vil kun få så megen tillid til dig som du gør dit fortjent til. Og sådan vil det være resten af livet. Som voksen forærer du heller ikke din tillid væk. Andre der ønsker at du har tillid til dem, skal gøre en indsats for at gøre sig fortjent til det.

En verden af tryghedsskabende ting

Der er intet så tillidsskabende som kærlighed. Det skal der slet ikke sættes spørgsmålstegn ved. Men kærlighed alene er ikke nok. Vi lever også i en materiel verden, en verden af ting.
Også dit barn er omgivet af alle mulige genstande. Gode ting, og mindre gode ting. Objekter som barnet føler sig tryg med og ting som det ikke føler sig tryg med. Jo mere tryg barnet er i sine omgivelser, jo bedre for barnet udvikling. Derfor er det ikke lige meget hvad du giver dit barn.
På websiden pegebogen.dk finder du mange varer som er tryghedsskabende for børn. Det er vigtigt at de folk som designer og producerer ting til børn, også forstår hvad det betyder at være barn. De skal vide hvordan et barn oplever verden. Men også hvad der er vigtigt og sikker for barnet.

Børnesikre former og materialer

Der har været megen diskussion om importvarer der udsætter vores børn for farlige kemikalier. Men ikke kun kemikalier kan være farlige, det kan former også. Skarpe kanter, åbninger der bliver til fælder etc.
I Europa har vi langt strengere regler for hvad ting som børn kommer i berøring med må indeholde. I andre lande vægter man profitinteresser tit højere end børnenes velfærd.
Derfor er mærkning vigtig. Hold øje med varemærkningen når du køber legetøj, sikkerhedsudstyr, tøj eller andet til dit barn.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Store besparelser i januar måned

1 år siden

Der er mulighed for at lave en god handel på boligindretningsgenstande i øjeblikket. Det er januar måned, hvilket også betyder udsalg. Butikkerne skal have solgt ud af deres restlager fra det netop afsluttede år, og dette gøres årligt med et stort ja...

Bedre forhold for de studerende

1 år siden

Man kommer ud for masser af udfordringer som studerende på en videregående læreanstalt i Danmark. De fleste skulle gerne komme fra selve studiet og gøre dig meget klogere, men desværre er der også en lang række udfordringer, som slet ikke har med din...

Sådan klarer du bedst din rens af fliser

1 år siden

Er du træt af, at dine fliser er blevet beskidte og grimme at se på? Frygt ej, det kan nemlig nemt ordnes, så længe du har de rigtige instrumenter og teknikker. Her får du en guide til de mest basale teknikker, så du kan få lavet en ordentlig rens af...