Få kvalitet på væggen med Georg Jensen Ure

Gode tips
ure

Post Tags

ccss11

Væggene er altid noget af det der er sværest at indrette i et hjem. Bevares, møblerne er heller ikke altid lige lette at få styr på, men her har man som regel ikke så mange muligheder for at variere, så det ender altid med at komme på plads efter lidt tid.

Væggene derimod, de ligger som et blankt stykke kanvas, klart til at blive fyldt ud af malerier, tegninger, billeder, ure, dyrehoveder eller alt mulig andet. Og hvad gør man med så mange muligheder? Det kan blive så overvældende at man går helt i stå.

Her kommer vi i hvert fald med et bud, nemlig hvordan man med Georg Jensen ure kan skabe en flot væg.

Hvem er Georg Jensen?

Hvis du aldrig har hørt om Georg Jensen før er du nok en af de eneste danskere der kan prale af det, men måske kender du ham ikke af andet end navn. I så fald kan du lige hoppe ind på wikipedia og læse lidt om ham, for han er virkelig en dansker som alle danskere bør kende, en af de mest berømte designere vi har haft.

Han døde helt tilbage i 1935, så han er efterhånden en gammel herre. Og det viser virkelig også hvor god kvalitet det er han har lavet, at det stadig er noget vi køber og bruger den dag i dag. Det må siges at være design der har klaret tidens test, og som har vist sig for alvor at være ægte tidsløst design. Og så er det da også lidt sjovt at tænke på at ens oldeforældre måske har gået og kigget på de samme Georg Jensen produkter som vi gør nu, og haft de samme ting på ønskelisten.

Georg Jensen var sølvsmed og de fleste af de ting han lavede var ting der var lavet i sølv eller metal, men han har også arbejdet som billedhugger og faktisk også lavet mange andre ting.

Georg Jensen ure

Men tilbage til det som artiklen her handler om, nemlig urene og hvordan man kan bruge dem når man skal designe sit hjem og indrette sin væg. Georg Jensen lavede nemlig en række vægure som alle er meget flotte, og det kan være et godt sted at starte.

Det der sker er nemlig at når først man har valgt én ting der skal definere ens væg falder de andre ting lidt nemmere på plads – når man har uret ved man også hvordan billedrammerne skal se ud, og når man har både ur og rammer falder alle de andre ting mere eller mindre på plads af sig selv.

Men første skal man finde ud af om man overhovedet har lyst til at have et ur i sit hjem, for her er nemlig ting der både taler for og imod. Det der taler for er at det er smart at kunne se hvad klokken er uden at man behøver kigge på sin telefon (der er efterhånden ikke så mange danskere der går med armbåndsur mere), og især hvis man har børn kan det være en rigtig god måde for dem at lære klokken at have et ur hængende.

Det der taler imod at have et ur på væggen er at man nemt kommer til at fokusere for meget på tiden. Man glemmer at leve i nuet, og kommer hele tiden til at skæve op til klokken for at se hvor meget den nu er blevet, og hjemmet kommer til at lide under tidstyranni frem for ro, og det er synd – så det er nogle af de overvejelser du skal gøre dig inden du finder ud af om du vil have et ur på væggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *