Sid på en god kontor stol mens du kommunikerer

Gode tips
kontorstol under kommunikation

Post Tags

ccss11

Vi har hver dag en masse arbejde vi skal lave, og en masse kommunikation vi skal foretage. Det kan være e-mails der skal sendes og telefonopkald der skal besvares og foretages. Meget af den kommunikation er ret vigtigt, og derfor er det også vigtigt at sidde på en god kontor stol mens du kommunikerer.

Hvad har en kontor stol med kommunikation at gøre?

Hvis man har beskæftiget sig lidt med kommunikationsteori ved man hvor mange dele der kan påvirke en kommunikation, og en af de her ting er altså også hvordan afsender af kommunikationen har det. Om han eller hun er stresset, har ondt i kroppen, er glad og positiv, alle sådanne nogle ting. Og her er det at kontor stole spiller en rolle, for om en kontor stol er god eller dårlig har ret meget at sige i forhold til hvordan ens generelle velbehag er.

Derfor skal du have en ordentlig kontor stol

Det er jo meget nemt at sige at man skal have en god kontor stol fordi at det gør at man er mere tilpas når man så skal kommunikere, men nu går vi et spadestik dybere og kigger på hvad det egentlig er der gør at en kontor stol har betydning for kommunikationen.

Og der er mange punkter hvor en kontor stol betyder noget, så lad os bare starte fra en ende af med den nok mest synlige (eller i hvert fald mærkbare), nemlig ryggen.

Man får ondt i ryggen af at sidde på en dårlig kontor stol, eller hvis man sidder forkert på kontorstolen. Det skyldes at man kommer til at sidde på en skæv måde og så kompenserer kroppen ved at bruge nogle af de andre muskler rigtig meget i stedet, og så ender det med at gøre ondt, for det kan kroppen slet ikke.

Her holder vi lige en lille pause for at tale om vigtigheden af netop at holde pauser. Selv når man har en god kontor stol kan man nemlig nemt komme til at sidde på en lidt uheldig måde, for hvis man sidder i den samme stilling hele dagen skal der ikke rigtig noget til før det kommer til at gøre ondt, også selv om kontor stolen er god og stillingen er 99 % rigtig.

Det skyldes at kroppen bare ikke er bygget til at sidde på den samme måder mange timer i træk. Så derfor er det vigtigt at holde pause, bare lige 5 minutter hvor man kommer ud af kontor stolen og måske lige bøjer sig ned og når tæerne eller ser om man kan nå loftet.

Man skal holde sådan en pause her ca. en gang i timen, og det kan godt kombineres med at hente kaffe eller gå på toilettet.

Nå, men det var lige et lille sidespor væk fra kontor stolen, men den fortsætter vi med nu. Ud over det med om man får ondt i ryggen eller ej har det også meget med ens mindset at gøre om man har en god kontor stol som man er glad for at sidde i, eller om man har en kontor stol som man egentlig ikke bryder sig så meget om men bare sidder i fordi man ikke har noget alternativ.

Der er noget ved at sættes sig tilbage i sin kontor stol inden man skal lave et svært opkald, og så lige få kræfter til at lave opkaldet. Eller når man har lavet et salg, at man så kan læne sig veltilfreds tilbage i sin kontor stol.

For at opsummere så betyder en kontor stol altså mere end man tror for kommunikationen så det er vigtigt at vælge den rigtige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *