ud af gæld

Author : Samsonnet.dk

Date : 2 år siden

Category : Artikler

Skulle man have flere ubetalte regninger og afdrag på lån uden at have pengene til det, er det vigtigt, at man ikke blot lukker øjnene og håber, at problemerne løser sig selv.

Forsøger man derimod at skabe et overblik og tage kontakt til dem, man skylder penge, vil man næsten altid kunne finde en løsning.Hos VIVUS.DK foretrækker vi, at du tager kontakt til os, hvis der opstår et problem. Så ved vi nemlig, hvorfor du ikke har betalt, og vi har mulighed for at finde en løsning i fællesskab, så du også kan sove godt om natten.


Få et overblik


Først må man forholde sig til, om det er en midlertidig situation eller noget længerevarende, da løsningen kan være forskellig. En midlertidig situation kan måske løses ved at aftale henstand med betalingerne, mens der normalt er brug for større ændringer, hvis det er noget længerevarende.Dan overblik over, hvor mange penge du skylder og til hvem. Lav herefter et budget, som tager højde for afbetaling af disse lån. Undersøg eventuelt dine muligheder for ekstra indtægter ved bijobs osv.


Hvem skal man betale først?


Har du flere ubetalte lån, bør du sørge for at betale den gæld, der har største økonomiske konsekvenser ved ikke at betale tilbage. Hvis et lån er sikret mod dit hus, har det højere prioritet end et lån uden sikkerhed. På den anden side kan lånet uden sikkerhed have større økonomiske konsekvenser ved udeblivende betalinger. Derfor er det en balancegang imellem de dyre lån uden sikkerhed og de større lån mod sikkerhed.


Tag kontakt til dem, du skylder penge


Når du har dannet et overblik, så kontakt dem, du skylder penge. Vær ærlig og fortæl, hvorfor du er endt i situationen, og hvad du har tænkt dig at gøre.Hvis du har brug for henstand, fordi du betaler en anden først, så fortæl dem, hvorfor du vælger således. Hvis du har mulighed for at tilbyde en større betaling på et senere tidspunkt, så tag det med. Det vil normalt forbedre dine muligheder for en aftale.Du skal være sikker på, at du kan overholde det, du lover. Viser det sig, at du alligevel ikke kan betale, så føler kreditorerne ikke længere, at du er seriøs, og de er ofte ikke længere så samarbejdsvillige.Kommer du ud for uforudsete hændelser, som forværrer din situation, er det vigtigt, at du informerer din kreditor om dette, da der her er tale om en ny situation.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Nøgleringe kan mere end blot holde nøgler 

1 år siden

Nøgleringe er en nem og praktisk måde at holde styr på noget så essentielt i vores liv som nøgler. Derfor er der mange, som er meget glade for deres nøgleringe. Som man fra tid til anden opdager, så kan nøgleringe også gå i stykker. Når først ens nøg...

Teens verdenshistorie

1 år siden

Teen har haft en lang og interessant historie. Det er noget, som er opstået i flere kulturer på forskellige tidspunkter, og noget, som virker næsten lige så essentielt for flere kulturer som deres nationalsang eller flag. Kunne man forestille sig det...

Dette er fordelene ved at spille casino online

2 år siden

Vi lever i en verden, hvor vi efterhånden bruger vores computere og smartphones til en hel del. Vi kan overføre penge, købe mobilbilletter og meget mere. Mange bruger også deres smartphone eller bærbar til at spille spil på. Der findes et kæmpe udval...