lev sundt

Author : Samsonnet.dk

Date : 8 måneder siden

Category : Dit helbred

Der hersker efterhånden ingen tvivl om, at hvis man ønsker at klare sig godt i livets mange aspekter, er det vigtigt, at man lever sundt. Hvor der før i tiden har været et større fokus på, hvordan det rent udseendemæssigt var fordelagtigt at trænge, kommer der fortsat kun mere og mere fokus på, hvordan det også har andre fordele.
Først og fremmest vil man opleve langt mere overskud i hverdagen, og man vil også have mindre tendens til at føle sig stresset, hvis man spiser sundt og husker at motionere på en ugentlig basis.

Sundhed er selvfølgelig vigtigt i alle livets mange stadier, men som studerende vil man særligt kunne mærke en forskel, hvis man husker at bevæge sig og ikke drikke for meget. Flere og flere studerende oplever nemlig, at de bliver stresset i løbet af deres studie, og det kan være svært at finde det frirum, hvor man kan få lov til at koble helt af. Her kan træning være et godt bud på dette frirum.
Dog er det ikke kun nok at fokusere på sin træning. Hvis man virkelig ønsker at mærke en forskel, er man nødt til at ligge hele sin livsstil om. Dette kan eksempelvis betyde et rygestop.

Invester i sundheden

Desværre oplever mange, at det er dyrt at holde sig sund. Hvis man skal have et abonnement i et fitnesscenter, købe sunde og friske snacks, og derudover bruge penge på ting såsom proteinpulver, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Penge er som bekendt noget, som de færreste studerende har mange har. Dog kan det give mening, at man investere i sin sundhed. Man skal selvfølgelig bruge sine penge fornuftigt, men det er penge, som er godt givet ud.
Udover, at man selvfølgelig skal investere lidt penge i godt udstyr, skal man også bruge både tid og energi på at dyrke denne livsstil, dog er også dette godt givet ud.

Gode omgivelser er også behjælpelige

Selvom det ville være skønt, er en sundlivsstil desværre ikke ensbetydende med, at man med det samme føler sig bedre tilpas. Der er også en lang række andre ting, der spiller ind, hvis man vil føle sig godt tilpas som studerende. En af disse ting er ens hjem. Endnu engang kan det være svært at finde penge til at tage sig af en bolig, men det kan virke som en ekstra stress faktor, hvis ens tag er ved at gå fra hinanden. Derfor må man også bide i det sure æble og bruge penge på den slags ting.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Shaken til dig, som er veganer

1 år siden

Som veganer har du truffet et valg. Måske er det et valg baseret på moralske eller etiske overvejelser. Måske er det et valg, som du har truffet af helbredsmæssige årsager, eller på grund af din tro på, at denne livsstil er bedre og sundere for kropp...

Kettlebells – tag træningen med hjem i stuen

1 år siden

Fitnessabonnementer kan være dyre, og ofte får du dem slet ikke brugt. Så kan du bare betale måned efter måned. Det er træls, og der er ingen grund til at spilde tid og penge på det, når du i stedet kan tage træningen hjem i stuen og træne 5-10 minut...

Husk motionen, mens du studerer

2 år siden

Nogle studieretninger kan være meget tunge at komme igennem i forhold til lektiemængden, og har du måske samtidig et job ved siden af, kan det være næsten uoverskueligt at skulle presse træning eller motion ind i kalenderen også. Men fald ikke for fr...