10 billige og nyttige rejsetips til studenter i påskeferien

Post Tags

ccss11

Billede: Dariusz Sankowski

Som studerende anser vi ofte vores stramme budget som en forhindring, når det kommer til at tage på ferie.

Men på samme tid tvinger det os til at være kreative og anderledestænkende i vores planlægning og tankegang.

Vi giver dig her inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge en spændende, anderledes og ikke mindst billig rejse i løbet af din påskeferie.

Tidligt ude – billigt af sted

 

 1. Vælg en overset feriedestination: Paris, London, Rom, Barcelona, New York. Hvorfor vælge de byer, som alle tager til? At vælge en overset destination, er ikke blot billigere men ofte også utrolig spændende. Valencia i Spanien, Lisbon i Portugal, Montreal i Canada, Medellín i Colombia og Metz i Frankrig er blot nogle af de mange undervurderede byer, du kan udforske. Brug her sider, såsom Numeo.com, hvor du kan sammenligne forskellige byers priser.
 1. Book en flyrejse i god tid: Særligt hvis du skal af sted i den typiske ferieperiode, er det vigtigt at bestille sin rejse i god tid for at undgå høje priser. Brug i den forbindelse sider som eksempelvis Momondo, som søger på alle flyselvskabernes billigste rejser.
 1. Bo lokalt med Airbnb: Airbnb er en side, hvor lokale lejer et værelse eller en lejlighed ud til en besøgende. Det er nemt, billigt og giver dig ofte en mere autentisk oplevelse, end hvis du boede på et hotel eller hostel.


  Airbnb er blevet mere og mere populær blandt unge de seneste par år. Billede: Eduard Militaru

 1. Offentlige transport muligheder: Ofte er der metro eller anden form for offentlig transport fra lufthavnen til den indre by. Dette kan give dig en god start på en billig ferie. En basal forståelse for de lokale transportmuligheder kan i det hele taget spare dig en del penge, når du skal befærde dig i byen.

Stramt budget – rige oplevelser

 

 1. Hav et mål med rejsen: Det kan være berigende og inspirerende, at have et mål med sin rejse. Er det for at slappe, koble fra og nyde livet? Er det for at komme på eventyr? Er det for at udvikle sig selv? Når du ved, hvorfor du rejser, kan du også bedre udfordre dig selv i forsøget på at komme tættere på dit mål.
 1. Sportsbegivenheder: Oplev lokalbefolkningen i al dens passion og entusiasme ved at se et lokalt sportsopgør. Hvis du bliver i Europa kan du naturligvis overvære nogle af verdens bedste fodboldklubber møde hinanden. I den forbindelse er bet365 en god side til at holde sig opdateret om nyheder og odds forslag inden for alle de populære sportsgrene rundt omkring i verden.

 1. Musikkoncerter og -festivaller: Find ud af hvilke koncerter og festivaller, der bliver holdt i nærheden af dig. fm giver et godt overblik over, hvad der er værd at se i en hvilken som helst by.

Billede: Pedro Lastra

 1. Lokale events: Undersøg hvilke lokale events, der bliver afholdt i din destinationsby. Er der karneval i de brasilianske gader, madmarked i den engelske provins eller vinsmagningstur gennem de italienske egne?
 1. Restauranter: På Restaurant.com kan du få rabat på mange lokale restauranter ved hjælp af de gavekort, som er tilgængelig på siden. Du søger blot på dit postnummer og vælger en restaurant i nærheden af dig.
 1. Omfavn kulturen: Kultur opleves vel ikke kun ved sightseeing – men vel i lige så høj grad ved at komme i kontakt med den lokale befolkning. Berig din ferieoplevelse ved at give dig selv tid til at snakke og stifte bekendtskab med de mange mennesker, du møder på din rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *