Tre sparetips til den studerende

Post Tags

ccss11

At være studerende er en hård omgang. Der bliver stillet store krav på studiet, ligesom økonomien er et punkt, hvor du virkelig skal tænke dig om. Du kommer ikke langt på din SU, og når du endelig har betalt husleje, forsikringer, mad og andre regninger, er der ikke mange penge til sjov og hygge. Du har måske lidt penge til en enkelt øl eller et cafébesøg med vennerne, men derudover er der ikke meget på kistebunden. Vi har derfor samlet nogle råd til dig, som gør, at der måske kan blive lidt flere penge til sjov.

Drop cigaretterne og køb en el-cigaret

Ryger du, er det helt sikkert, at du hver måned har budgetteret med de cigaretter, du skal have. Det er nok en af de steder, hvor du ikke går på kompromis, hvilket selvfølgelig er lidt uheldigt for din økonomi. Heldigvis findes der et billigere alternativ til cigaretterne, som du kan benytte dig af, og hvor du stadig får den samme oplevelse af det. El-cigaretterne kan nemlig bidrage med alt det, som de normale cigaretter kan, og så koster det overhovedet ikke lige så meget. Desuden er det også mindre usundt, og det dufter faktisk godt. Har du ikke allerede en el-cigaret, er det måske noget, du skal overveje, hvis du er ryger, eftersom du kan spare penge ved det. Du kan klikke her og læse mere om det.

Køb stort ind

Det er vigtigt, at du kun kommer forbi supermarkedet få gange om ugen, eftersom du hver eneste gang risikerer at blive fristet af de mange lækkerier, der bliver tilbudt. Det er derfor en rigtig god ide, hvis du tjekker tilbudsaviserne, og når du så finder et godt tilbud, tager du ned og køber stort ind. På den måde undgår du at skulle forbi supermarkedet flere gange i ugen, hvis du blot køber alt ind i starten af ugen. Dermed slipper du med altså for de impulskøb, der virkelig kan få budgettet til at skride.

Inviter familien forbi

Din familie ved godt, at du er i en presset situation, når det kommer til økonomien, og derfor har de altid mad med, når de kommer forbi. Det er en lille pris for dem, hvis de da bare kan se deres lille barn, som ellers sjældent har tid i en presset hverdag. Du kan også invitere bedsteforældrene, der ligeledes vil være henrykt for at kunne besøge dig i din lille lejlighed, og du ved jo godt, når bedsteforældrene kommer, er der naturligvis kage og andre lækkerier med.

Der er mange råd, som kan spare dig for en skilling eller to. Her har du tre bud, som du måske kan bruge til noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.