Skal du være statsautoriseret revisor?

Studietips

Post Tags

ccss11

Måske er det ikke den mest spændende eller tillokkende jobtitel ved første øjekast, men der er rigtig store fordele ved at vælge at blive statsautoriseret revisor – ikke mindst de økonomiske.

Hvis du går med en revisor i maven, starter rejsen allerede med gymnasiet. Herunder kommer en ganske kort gennemgang af turen gennem en uddannelse, der ender som statsautoriseret revisor – og så lige lidt om de lækre sager du kan iklæde dig, når du skal ud og svinge lommeregneren på arbejdsmarkedet.

Vejen frem

Det er en lang og kringlet rute, du skal følge gennem det danske uddannelsessystem, hvis du ønsker at ende ud med en statsautorisation som revisor.

Det kræver en hel del at følge denne rute, derfor skal du forvente at tilbringe omkring 6 år med næsen i bøgerne, mens du også indsamler praktisk erfaring ved siden af.

Når du er uddannet færdig og står med titlen revisor, kan du endelig begynde at læse på din cand.merc.aud som er den endelige titel en statsautoriserede revisor opnår efter endt uddannelse.

Den endelige autorisation kræver en revisoreksamen, som er det endelige og sidste skridt inden du kan kalde din statsautoriseret.

Der findes ikke en vej alene til at blive revisor og statsautoriseret, for du kan gennem forskellige forløb, der er tilpasset dine kompetencer komme frem til det samme mål. Det kan du enten vælge at snakke med din studievejleder om, eller eventuelt finde de ønskede informationer på nettet.

Du kan ikke regne med, at der er et hurtigt svar på spørgsmålet; sådan bliver du statsautoriseret revisor, for der findes forskellige ruter til målstregen, men du kan finde ud af, hvilken rute, der passer bedst til dig.

Hvad laver en statsautoriseret revisor?

Som revisor er din primære jobfunktion at revidere regnskaber i virksomheder og rådgive dem i den sammenhæng.

Derfor er de fleste revisorer tilknyttet bureauer og arbejder for flere forskellige firmaer og kunder, eller arbejder selvstændigt som freelance.

Det kræver en stor kendskab til regnskabsprogrammer, bogføring og kommunikation med banker at fungere som revisor for forskellige virksomheder og at kunne kommunikere, så det er forståeligt for mennesker, der normalt ikke beskæftiger sig med økonomi, er en klar fordel.

De lækre styles

Når du skal arbejde som revisor, er det vigtigt at fremstå tillidsvækkende og professionel og det er den perfekte undskyldning for at gå ud og investere i en lækker og arbejdsvenlig garderobe, der både er æstetisk men bestemt også behagelig.

Lidt tips til de små detaljer, der gør forskellen:

  1. Sørg for at sko og bælte matcher. Det er især vigtigt, hvis du bruger lædersko, for det duer ikke at have sorte sko og brunt bælte på. Om du er til lækre sneakers eller lædersko er det vigtigt, at de er rene og velholdte.

  1. Vælg det klassiske frem for det moderne. Ønsker du at investere i en garderobe i god og lækker kvalitet er det en god ide at kigge efter klassiske stykker tøj, der ikke går af mode efter en sæson.

  1. Til hverdag og fest. Hvis du vælger kjoler, der kan bruges både til hverdag og fest giver det dig muligheden for at finde noget til en lidt dyrere pris, der kan styles både op og ned med accesories.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.